Over Kasteel Dussen

Kasteel Dussen is een 13e eeuws kasteel, gelegen in het Brabantse Dussen. Dit kasteel is het schitterende decor voor iedere speciale gelegenheid. Van zakelijke bijeenkomst tot droombruiloft. Meer weten over dit prachtige kasteel? Lees dan verder.

Neem contact op

Welkom in Kasteel Dussen

Compagnons Klaas van Leengoed en Niek van Lieverloo sloegen in 2020 wederom de handen ineen. Eerder in 2015 deden ze dat al, om Kasteel Maurick in Vught nieuw leven in te blazen. Ditmaal doen zij dit weer, maar dan in Dussen! Met de opening van Kasteel Dussen in maart 2021 voorzien zij in de grote vraag die in 2020 als gevolg van de corona-crisis is ontstaan.

Kasteel Dussen is omringd door een sprookjesachtige slotgracht en ligt midden in een weids polderlandschap. Het is een klein en sfeervol kasteel met ruimte tot 150 gasten waar je je direct thuis voelt. Het kasteel valt op in het landschap. De torens, de slotgracht en de stenenbrug geven een karakteristieke sfeer. De inrichting is eigentijds klassiek, waarbij de historische eigenschappen van het kasteel zijn gecombineerd met hedendaagse invloeden.

 

 

Klaas van Leengoed We zijn blij dat we onze portefeuille hebben uitgebreid met Kasteel Dussen!

Bruiloft Kasteel Dussen
Kasteel-dussen

Een stukje geschiedenis

Al in de 14e eeuw was aan het stroompje ‘de Dusse’ een kleine nederzetting met een woontoren (een donjon genoemd) te vinden. Arent van der Dussen liet deze donjon in 1387 ombouwen tot een kasteel. De nog bestaande kelders van Kasteel Dussen stammen uit die tijd.

Tijdens de Tachtigjarige Oorlog werd het kasteel ingenomen door de Spanjaarden. Vanaf 1609 was er een wapenstilstand van maar liefst twaalf jaar actief. Baron van Gent greep deze periode van vrede aan om het kasteel weer in goede staat te brengen. Zo liet hij de Toscaanse zuilengalerij op de binnenplaats aanleggen, die nog steeds te bewonderen is.

In 1935 werd het kasteel aangekocht door de Gemeente Dussen. Tussen 1954 en 1997 deed het kasteel dienst als gemeentehuis. Vanaf 2013 kwam het kasteel in eigendom van Monumenten Fonds Brabant en uiteindelijk werden in 2020  Niek van Lieverloo en Klaas van Leengoed de nieuwe eigenaren van dit bijzondere stuk geschiedenis.

Eindeloze mogelijkheden

De mogelijkheden binnen Kasteel Dussen zijn eindeloos. Het is een sfeervolle en intieme locatie die ieder evenement of feestelijke gelegenheid extra bijzonder maakt. Of het nu gaat om een zakelijke bijeenkomst, de bruiloft van jullie dromen, een jubileum of een ander event. Een evenement in een kasteel laat altijd een onuitwisbare indruk achter!

Het kasteel bestaat uit talloze prachtige zalen en ruimtes, waaronder de trouwzaal en historische kelder waar feesten gegeven kunnen worden. Ook in de open lucht zijn er vele mogelijkheden. Zo is er een prachtige kasteeltuin en de 16e-eeuwse Toscaanse zuilengalerij op de binnenplaats is het kopstuk van het kasteel.

Klaas en Niek hebben hun best gedaan om de vele historische details in het kasteel te bewaren. Er zijn dan ook eindeloos veel verhalen te vertellen. Evenementen kunnen met een rondleiding door het indrukwekkende kasteel gecombineerd worden.

 

 

Bekijk de zalen

Niek van Lieverloo

Chef de Cuisine

Naast mede-eigenaar is Niek van Lieverloo ook chef-kok. Voor zijn samenwerking met Klaas tot stand kwam heeft Niek gewerkt bij verschillende toprestaurants. Dit zijn onder anderen Zarzo, de Treeswijk Hoeve, het Amstel Hotel en de Karpendonkse Hoeve. In 2012 behaalde hij zijn diploma voor de Sterklasopleiding van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks. Zijn creativiteit voegt altijd iets toe aan de (smaak)beleving van zijn gerechten. Hij verwondert dan ook graag met mooie en vooral vernieuwende gerechten.

 

 

Klaas van Leengoed

General Manager

De functie van general manager wordt door mede-eigenaar Klaas van Leengoed vervult. Met zijn oog voor detail weet hij bijzondere locaties zoals Kasteel Dussen en Kasteel Maurick te verbinden met de mogelijkheden van nu. Zijn enthousiasme is bewonderingswaardig en werkt aanstekelijk. Voor hij mede-eigenaar werd, is Klaas van Leengoed als directeur en/of gastheer actief geweest binnen Landgoed Huize Bergen, Kloosterhotel Zin Vught en De Spreeuwelseheide. Hij leerde zijn kennis en vaardigheden op gebied van operationeel management en hospitality tijdens zijn studie Hoge Hotelschool in Maastricht.

 

 

Lotte Muskens

Wedding planner

Als sales manager is Lotte het eerste aanspreekpunt voor evenementen en feestelijke gelegenheden. Zijn jullie bezig met het plannen van jullie droombruiloft in een kasteel? Lotte zorgt er als wedding planner voor dat jullie dag en de weg er naar toe onvergetelijk wordt.

 

 

werken bij lievergoed collectie

Jouw evenement of feest organiseren bij Kasteel Dussen?