feestzaal kasteel dussen

Zalen van Kasteel Dussen

Ga mee op virtuele tour en ervaar de mogelijkheden en het karakter van Kasteel Dussen!

Het 13e eeuwse Kasteel Dussen heeft een rijke geschiedenis. Elke kasteelzaal op de begane grond, de eerste verdieping en de kasteelkelder had haar eigen bestemmingsplan. Nog steeds zijn onze karakteristieke ruimtes het decor voor verschillende activiteiten en evenementen. Ieder met haar eigen verhaal. Wij nemen je graag mee in een virtuele tour door Kasteel Dussen.

Entree en binnenplaats

Via de prachtige stenen brug en de monumentale toegangsdeuren kom je als bezoeker op de binnenplaats van Kasteel Dussen. De binnenplaats is de ideale locatie om gasten welkom te heten tijdens een evenement of feest. De binnenplaats is de uitvalsbasis voor jouw bezoek aan Kasteel Dussen. Vanuit hier kun je de tuin betreden, maar ook de verschillende zalen en vertrekken van het kasteel.

 

Kasteeltuin

De ruime kasteeltuin aan de voorzijde van het kasteel biedt mogelijkheden voor recepties, feesten en evenementen in de open lucht. De tuin is bij uitstek de locatie voor een Toscaanse bruiloft in de zomer of in het voor- en najaar onder de Nederlandse zon. Voor verschillende evenementen is het mogelijk de tuin gedeeltelijk te overdekken met tenten, zodat het weer zo min mogelijk invloed heeft op jouw evenement.

 

Trouwen-bij-kasteel-dussen

Galerij

’s Avonds en in de weekenden kun je de galerij, die de binnenplaats omringt, betrekken bij jouw evenement. Vanaf de galerij heb je een mooi uitzicht op de binnenplaats. Je kunt hier gasten ontvangen, maar ook een diner organiseren. Omdat deze buitenruimte beschut is dankzij de authentieke Toscaanse zuilen, kan de galerij bij verschillende weertypen gebruikt worden, zodat je meerdere seizoenen kunt genieten van de binnenplaats. 

 

Ontvangsthal

Als je de binnenplaats vanaf de entree oversteekt, kom je bij de ontvangsthal. Via deze sfeervolle ontvangstruimte heb je toegang tot de Burgemeesterskamer en de trouwzaal. Via de authentieke houten trap betreed je de eerste etage. De ontvangsthal doet, zoals de naam al zegt dienst als ruimte om gasten te ontvangen. Dit kan dus zowel volledig in de openlucht, beschut of binnen bij Kasteel Dussen.

 

Kasteel-dussen-make-over

Trouwzaal

Via de stijlvolle antichambre ga je door twee grote openslaande deuren naar de trouwzaal. In deze sprookjesachtige kasteelzaal valt het daglicht prachtig door de hoge ramen naar binnen. De rode loper ligt gereed voor het bruidspaar om in het huwelijk te treden. Naast trouwen, is deze ruimte ook uitstekend geschikt voor een receptie, diner of een (jubileum) feest.

 

Burgemeesterskamer

De Burgemeesterskamer van Kasteel Dussen is bij uitstek geschikt voor een besloten bijeenkomst. Denk daarbij aan een vergadering met een klein gezelschap, een zakelijke bespreking, een intiem diner met de familie of trouwceremonie in besloten kring. De Burgemeesterskamer kan ook worden gebruikt voor kleinere zakenlunches of -diners.

 

Kasteel Dussen - Burgermeesterkamer - vergaderen - bijeenkomst - meeting
Kasteel Dussen - Kasteelkelder

Kasteelkelder

Vanaf de binnenplaats heb je direct toegang tot de kelder van Kasteel Dussen. Hier proef je echt de oudheid van het kasteel. In de kelder komt de geschiedenis tot leven. De kelder bestaat uit twee ruimtes: een grote zaal en de kelderbar. Beide ruimtes zijn en geschikt voor een receptie, diner of feest. De kasteelkelder is dan ook bij uitstek de beste feestlocatie voor grotere groepen zoals een studentengala of bedrijfsfeest. Afhankelijk van de grootte van jouw evenement kun je kiezen voor een van de ruimtes, of gebruik maken van beide ruimtes.

Burgerzaal

Naast de kasteelkelder en begane grond heeft Kasteel Dussen nog een etage. Op de eerste etage vind je de Burgerzaal. Deze karakteristieke zaal is bij uitstek geschikt voor een sfeervol diner. Aan de ronde gedekte tafels kun je tot 80 gasten dineren. De ideale feestlocatie voor een luxe diner met de gasten van je trouwerij of wanneer je met het gehele bedrijf luxe wilt dineren.

 

B&W kamer

Op de eerste etage vind je de B&W kamer. In deze kleine zaal met karakteristieke schouw komt de historie tot leven. De B&W kamer heeft een grote tafel met ruime stoelen voor circa 12 personen. Deze rustige ruimte wordt vaak gebruikt voor vergaderingen en brainstormsessies. De B&W kamer is dan ook uitermate geschikt voor zakelijke evenementen, maar is ook zeker te gebruiken voor ander soort feesten.

 

Rondleiding door het kasteel

Online kunnen we je een aardig kijkje geven in het kasteel. Maar de echte sfeer, historie en verhalen van Kasteel Dussen ervaar je natuurlijk het beste in real life. De Stichting Vrienden van Kasteel Dussen organiseert rondleidingen op het kasteel onder leiding van een gids. De kelder en beide torenkamers zijn hier niet bij inbegrepen. 

Voor groepen van 10 personen of meer en voor kinderen worden er in het weekend en op woensdagmiddag rondleidingen georganiseerd. Meer informatie over data, tijden en kaartverkoop vind je op de website van Stichting Vrienden van Kasteel Dussen. Wil je meer info over jouw zakelijke evenement, trouwen in het kasteel of andere mogelijkheden voor vieringen in (een van) onze zalen? Neem dan direct contact op. 

 

Meer informatie

Jouw evenement of feest organiseren in een van de kasteelzalen?

Neem vrijblijvend contact met ons op!