22 maart 2024

De mooiste zalen voor ieder soort feest vind je bij Kasteel Dussen

Feestlocatie-Kasteel-Dussen-zalen

Heb jij binnenkort een locatie nodig voor een belangrijk feest? Misschien heb je binnenkort een jubileum, studentengala of een pensioenfeest. Ongeacht wat de gelegenheid is, bij Kasteel Dussen vind jij de juiste locatie voor jouw feest. Met acht verschillende zalen en ruimte voor wel 250 personen ben jij bij Kasteel Dussen aan het juiste adres voor ieder soort feest. Benieuwd naar onze zaal mogelijkheden? Lees dan snel het blog!

Kasteeltuin-feestlocatie-Trouwen

1. Kasteeltuin

De eerste ruimte die je bij ons kan kiezen, is onze prachtige kasteeltuin. Aan de voorzijde van Kasteel Dussen vind je onze prachtige kasteeltuin die de mogelijkheid biedt voor diverse soorten feesten. Zo kun je een huwelijksjubileum of werk jubileum vieren met je naasten in de heerlijke openlucht. De kasteeltuin is ideaal in de lente of zomer onder de Nederlandse zon, maar ook tijdens de wat koudere dagen is de kasteeltuin gedeeltelijk te overdekken met tenten. Hierdoor heeft jouw feest zo min mogelijk last van weersinvloeden.

2. Kasteel galerij

Onze galerij, die de binnenplaats omringt, is een indrukwekkende doch intieme locatie voor jouw feest. Bij de kasteel galerij geniet je van alle voordelen van het buiten zijn zonder het risico van slechte weersomstandigheden. Samen met je gezelschap kijk je uit op de binnentuin, maar blijf je beschut dankzij de authentieke Toscaanse zuilen. Het is dan ook de ideale plek om een intiem diner te organiseren voor het vieren van een jubileum, huwelijk of huwelijksjubileum. Meer weten over de mogelijkheden van onze galerij? Neem dan contact met ons op!

3. Trouwzaal

Heb jij altijd al willen trouwen in een echt kasteel? Dan maakt Kasteel Dussen deze droom mogelijk met onze unieke trouwzaal. Loop samen met je geliefde door de historische antichambre en stap samen de romantische en sprookjesachtige trouwzaal in om jullie liefde te verzegelen. Dankzij de hoge ramen geniet je tijdens de huwelijksceremonie van prachtig daglicht. De ruimte is naast de trouwceremonie ook te gebruiken voor het diner of de receptie van jullie trouwdag.

4. Burgerzaal

Ben jij op zoek naar een kasteelzaal die ruimte biedt aan een grote groep voor een zakelijk diner of een bruiloftsdiner? Dan moet je zeker een kijkje nemen bij de Burgerzaal. Deze zaal heeft ruimte voor 80 gasten, die gezamenlijk kunnen dineren aan rond gedekte tafels. Ideaal wanneer je een grote groep gasten hebt die graag met elkaar in gesprek gaan. Onze Burgerzaal vind je op de eerste etage van Kasteel Dussen en is het ideale decor voor een heerlijk diner!

Kasteel-Dussen-Bruiloft-Burgerzaal
binnenplaats-entree-Kasteel-Dussen

5. Entree en binnenplaats

Misschien wel een van de mooiste ruimtes van Kasteel Dussen bevindt zich midden in het kasteel. We hebben het dan over de entree en binnenplaats. Wanneer jij je auto hebt geparkeerd loop jij, samen met je gezelschap, over de stenen brug zo de binnenplaats op. De binnenplaats, omringd door authentieke Toscaanse zuilen, is de ideale plek voor het geven van een besloten en intiem feest.

6. Burgermeesterskamer

Ben jij op zoek naar een intieme setting voor een zakelijke borrel of om intiem te dineren met de familie? Neem dan een kijkje bij onze Burgermeesterskamer. Deze zaal is bij uitstek dé locatie voor een besloten en intieme bijeenkomst waarin jij en je gasten ongestoord kunnen genieten van een heerlijk diner. De zaal is verder ook te gebruiken als ruimte voor vergaderingen. Bij ontvangst krijgen jij en je gasten een kopje koffie of thee en lekkere koek. Ook voorzien wij de zaal van alle moderne gemakken, zodat jullie goed kunnen vergaderen.

Burgermeesterskamer-KAsteel-Dussen

7. Kasteelkelder

Wil jij een groot feest geven? Dan hebben we natuurlijk altijd nog de kasteelkelder. De kasteelkelder van Kasteel Dussen stamt nog uit de tijd van Arent van der Dussen, die in 1387 Kasteel Dussen heeft laten bouwen. Toch is de kasteelkelder van alle moderne gemakken voorzien en is het de perfecte locatie voor een bedrijfsfeest of een studentengala. Op basis van het aantal gasten kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van de gehele kelder of maar een deel ervan.

8. B&W kamer

De ideale zaal voor brainstormsessies en vergaderingen bestaat niet… toch? Zeker wel! En deze zaal vind je op de eerste verdieping van Kasteel Dussen! De B&W kamer is een karakteristieke kamer waar de historie bijna van de muren afdruipt. In het midden van de kamer vind je een grote tafel met plek voor circa 12 personen. De ideale ruimte voor een rustige vergadering of brainstormsessie.

B-&-.W-kamer-Kasteel-Dussenjpg

Ben jij nieuwsgierig geworden naar onze zalen of misschien wil je meer weten over alle activiteiten die je kan doen in een echt kasteel? We begrijpen het! Neem daarom vooral contact met ons op en we leggen graag uit wat de mogelijkheden zijn!