25 februari 2024

De 7 beste ideeën voor een teamuitje!

beste-ideeën-teamuitje-kasteel

Staat het jaarlijkse of maandelijkse teamuitje weer op de planning en heb je geen idee wat je deze keer weer moet verzinnen? Dan is het goed dat je dit blog bent tegengekomen! In dit blog gaan wij jou 7 teamuitje ideeën voorleggen die perfect zijn om met je collega’s te doen. Lees dus snel het blog en laat je inspireren voor het beste teamuitje van het jaar en mocht je nog vragen hebben, neem dan vooral contact op.

Plan je teamuitje!
teamuitje-koffie-maken-barista

1. Barista workshop als teamuitje

Zijn jij en je collega’s echte koffieleuters? Dan is een barista workshop een perfecte manier voor teambuilding. Bij Kasteel Dussen krijg je de mogelijkheid om, samen met je collega’s, de lekkerste kop koffie ooit te zetten. Samen met een gecertificeerde barista gaan jullie aan de slag met het maken van… koffie! Aan het einde van de workshop is de band met jouw collega’s net zo sterk als de heerlijke koffie. En zijn jullie competitief? Maak er dan een wedstrijd van met de barista als jury en kijk wie de beste koffie kan zetten!

2. Een leerzaam teamuitje dankzij hondenspiegelen

Ben je op zoek naar een teamuitje waar jullie gelijk wat kunnen leren? Dan hebben we een absolute aanrader: de workshop hondenspiegelen. Dit is een idee voor wanneer je meer inzicht wilt in je eigen gedrag tijdens het werk. De workshop is een originele leiderschapstraining en dit allemaal op het terrein van een echt kasteel.

teamuitje-hondenspiegelen-leiderschapsworkshop
Schermen-workshop-Kasteel-Dussen

3. Een schermworkshop voor echte competitie

Wanneer je op zoek bent naar een teamuitje bij een echt kasteel zoals Kasteel Dussen, kan zo’n nobele sport als schermen natuurlijk niet ontbreken. Net als de edellieden die rondliepen tussen de kasteelmuren met hun zwaarden aan de zij, kunnen jij en je collega’s ook zwaardvechten tegen elkaar. Tijdens de schermworkshop nemen jij en je collega’s het tegen elkaar op en kan er maar één de winnaar zijn.

4. Een van de meest unieke teamuitjes met…schapen

Wil jij een van de meest unieke workshops in Brabant meemaken? Dan ben je van harte welkom bij Kasteel Dussen voor een workshop schapendrijven. De eeuwenoude manier van schapendrijven is een leuk en origineel teamuitje waar jullie nog beter leren samenwerken en jullie tegelijkertijd lekker in de buitenlucht bezig zijn. Het is dan ook het perfecte teamuitje om te lachen en te genieten van het prachtige terrein van Kasteel Dussen.

5. Maak je idee werkelijkheid met je eigen ijssculptuur

Heb jij weleens een ijssculptuur gezien op een feest of filmpjes gezien van kunstenaars en gedacht: “Hoe doen ze dit?” Bij Kasteel Dussen kun je zelf leren om de mooiste ijssculpturen te maken. Met een beitel en priem in de hand, gaan jij en je collega’s aan de slag om jullie creatieve ideeën werkelijkheid te maken. Hét teamuitje wanneer je iets origineels en nieuws wilt doen.

6. Stap in de wereld van VR en wordt (drone) piloot

Hoe zijn jullie met de nieuwste technologieën? Als het antwoord ‘’goed’’ is, dan is de Virtual Reality en drone vliegen workshop een absolute aanrader. Tijdens dit teambuilding uitje gaan we volledig gebruikmaken van de ruimte die we hebben bij Kasteel Dussen. Zo kun je het drone vliegen ervaren en kun je hem rakelings langs het kasteel sturen.

Nadat jullie een echte drone piloot zijn geworden, is het tijd om een nieuwe wereld te betreden met behulp van VR. Zo kunnen jij en je collega’s van gebouw naar gebouw springen als Spiderman, in de ruimte vliegen met een echt ruimteschip of vechten tegen zombies.

7. Gezellig lunchen en borrelen

Een teamuitje hoeft natuurlijk niet altijd actief te zijn. Je collega’s in een andere omgeving spreken en elkaar beter leren kennen kan natuurlijk ook heel makkelijk tijdens een gezellige borrel of lunch. Geniet van heerlijke hapjes en drankjes, leer elkaar beter kennen en maak er een gezellige middag van. Natuurlijk houden wij ook rekening met eventuele allergieën. Heb jij of iemand uit jouw team last van allergieën? Geef het aan tijdens de borrel of neem van tevoren contact met ons op!

Kasteel Dussen: Dé locatie voor al je teamuitje ideeën

We hopen dat je enorm geïnspireerd bent door onze diverse teamuitje ideeën. Natuurlijk is er enorm veel mogelijk op zo’n unieke locatie als Kasteel Dussen en kunnen we altijd nog met jou in gesprek gaan over eventuele andere ideeën. Ben je nu ook benieuwd naar onze andere zakelijke mogelijkheden zoals vergaderen of bedrijfsfeesten? Neem dan contact met ons op.

Bekijk alle zakelijke mogelijkheden!