28 augustus 2020

Ontdek de charme van een sprookjesachtige winterbruiloft

Wanneer je trouwt bij Kasteel Dussen is het onze missie om de bruiloft net zo magisch te maken als het kasteel zelf. Bij een trouwerij denk je vaak direct aan een mooie lente dag of misschien zelfs wel warme zomerse dag. Maar wist je dat je een winterbruiloft net zo romantisch kan zijn? Wij vertellen je er in dit blog alles over!
Kasteel-dussen

Sprookjesachtige winterbruiloft

Bij Kasteel Dussen ontdek je de charme van een winterbruiloft! Knisperende haardvuren, het kasteel en de tuin bedekt met een laagje sneeuw, lichtjes in overvloed… Nu denk je vast, met het wispelturige weer in Nederland zit dat er niet in. Maar bij Kasteel Dussen garanderen wij sneeuw tijdens jullie winterbruiloft. Ja, echt!

Meer informatie
Kasteel-dussen-trouwlocatie

Winterse bruiloft met sneeuwgarantie

Natuurlijk is een bruiloft in ieder seizoen romantisch. Toch is Kasteel Dussen ook een prachtige trouwlocatie in de winter. Het warme gevoel van de (aankomende) feestdagen, en de sfeervolle winterse decoratie. Van romantische lichtjes en haardvuren tot een kasteel gehuld in een dik pak sneeuw. Je kunt je vast wel inbeelden hoe magisch de trouwfoto’s er uit komen te zien!

Bij Kasteel Dussen beschikken we over een eigen sneeuwkanon, wat maakt dat we een winterbruiloft met sneeuwgarantie kunnen garanderen. Op deze manier kunnen we het terrein voorzien van een prachtig laagje sneeuw. Dat maakt jullie dag nog specialer en het is een hele leuke verrassing voor jullie gasten. 

Natuurlijk zorgen we er in de bruidssuite in de torenkamer van het kasteel voor dat de romantiek verder gaat! Warme vachtjes, champagne en kaarsen. Het is de perfecte sprookjesachtige afsluiting van jullie winterse bruiloft.

Kasteel-Dussen-rondleidingen
Het voordeel van trouwen in de winter is dat het buiten het seizoen het rustiger is en je dus meer keuze hebt. Misschien willen jullie in de winter wel last-minute de liefde bezegelen? Grote kans dat het romantische Kasteel Dussen nog beschikbaar is!
Trouwen-bij-kasteel-dussen

Voordelen van trouwen in de winter

Voor het plannen van een bruiloft moet je al snel een jaar of langer uittrekken. Vaak zijn trouwlocaties en leveranciers snel volgeboekt, zeker in het trouwseizoen. Som kan dit lastig zijn. Buiten het seizoen om, meestal vanaf oktober, gaan we een rustigere trouw periode in. Dit houdt in dat er dus meer keuze is in data en mogelijkheden. Wil je last-minute jullie liefde bezegelen? Dan is de kans groot dat onze sprookjesachtige trouwlocatie in de winter nog een plekje vrij heeft!

Bovendien is het in de winter ook sneller donker en kun je helemaal los gaan op sprookjesachtige decoratie en romantische lichtjes. En wat dacht je van een knallend einde van jullie winterbruiloft met sfeervol vuurwerk? Ook kun je in de winter kiezen voor mooie warme tinten in aankleding (wat dacht je van merlot?), waar in het voorjaar en de zomer veel voor pastelkleuren wordt gekozen. Op het gebied van eten en drinken kun je natuurlijk ook andere keuzes maken. De smaken zijn vaak voller en krachtiger! En niets is romantischer dan marshmallows roosteren met iedereen die je liefhebt gasten rondom warme kampvuren, toch? Trouwen in de winter is echt een sprookje!

Kasteel-dussen-trouwen-in-een-kasteel

Trouwen bij Kasteel Dussen?

Naast een winterbruiloft kun je natuurlijk ook bij Kasteel Dussen terecht voor een lente-, zomer- of herfstbruiloft. De perfecte locatie om elkaar het ja-woord te geven. Ons team zorgt ervoor dat jullie een onvergetelijke dag beleven. Ontdek de vele mogelijkheden naast de trouwceremonie. Bijvoorbeeld een sprookjesachtige overnachting, een heerlijk diner of een knallend trouwfeest!

Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor een winterbruiloft bij Kasteel Dussen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen jullie graag!

Wanneer mogen we jullie verwelkomen?