21 juni 2021

Kijkje in de keuken: volg de restyling van Kasteel Dussen

Kasteel Dussen heeft een make-over gekregen. Lees en bekijk hier alles over de restyling!
Restyling Kasteel Dussen

Alweer ruim een jaar geleden namen rasondernemers Klaas van Leengoed en Niek van Lieverloo Kasteel Dussen over. Daarmee bieden zij, naast Kasteel Maurick in Vught, nog een prachtige locatie voor onder andere bruiloften en andere grote feesten en partijen. De grote heropening stond gepland in maart 2021, maar mede door de coronamaatregelen heeft er geen doorgang kunnen plaatsvinden. Toch staan de eerste bruiloften op de planning en willen wij maar al te graag laten zien wat Kasteel Dussen te bieden heeft. We hebben niet stilgezeten en dat is te zien ook. Lees en bekijk hier alles over de restyling van Kasteel Dussen! 

Restyling van Kasteel Dussen

We zijn in februari 2021 in goed overleg met Stichting Kasteel Dussen en Gemeente Altena begonnen met de restyling van het kasteel. Dit hebben we gedaan in samenwerking met Jeanne van de Meulengraaf van JM STYLE. Jeanne is gespecialiseerd in nieuwe designs met een vleugje historie. Precies wat we nodig hebben voor Kasteel Dussen! JM STYLE verzorgde eerder al de restyling van Kasteel Maurick.

Net zoals bij Kasteel Maurick is bij de restyling de geschiedenis behouden, maar wel met een moderne touch en een knipoog naar het heden. Dat geeft Kasteel Dussen een unieke identiteit en zorgt ervoor dat sfeer niet verloren is gegaan.

Restyling met behoud van de geschiedenis en sfeer

Bij de restyling is rekening gehouden met de mediterrane stijl en de sfeer die daarbij hoort. Zo zijn historische details bewaard gebleven en herleef je de geschiedenis ook na de restyling van het kasteel.

Wat hebben we dan wel gedaan? De dinerzaal, de feestzaal en de trouwzaal hebben een flinke upgrade gekregen en de veelbesproken bruidssuite in de torenkamer is ook eindelijk af. Daarnaast zijn er verschillende details en extra’s toegepast, zoals aankleding en een trouwprieel in onze kasteeltuin.

Een Toscaanse bruiloft met vernieuwde trouw-, diner- en feestzaal

Voordat de eerste bruiloften plaatsvinden, werk aan de winkel voor Klaas, Niek en Jeanne. Bij Kasteel Dussen bieden we een totaalconcept voor bruiloften. Van elkaar het ja-woord geven op een sprookjesachtige locatie tot een knalfeest met huwelijksnacht om de dag van jullie leven perfect mee af te sluiten. Alles wordt tot in de puntjes geregeld op jullie Toscaanse bruiloft!

Zelf onze bruiloft samenstellen

Feesten in (vernieuwde) stijl!

In de kelder van het kasteel bevindt zich de feestzaal. Hier kan de trouwerij uitgebreid en volledig in stijl gevierd worden. In de feestzaal is de bar en het interieur geüpgraded en natuurlijk is er de nodige ruimte gecreëerd voor een dansje. In de details is de oudheid goed terug te zien, maar wel met een strak en modern design.

Ook de dinerzaal en de trouwzaal op de begane grond zijn vernieuwd met onder andere een lik verf en een nieuwe vloer. Zo zijn de zalen weer helemaal opgefrist, maar blijft de sfeer, stijl en het gevoel van Kasteel Dussen behouden.

restyling kasteel dussen feestzaal
restyling kasteel dussen feestzaal
restyling kasteel dussen feestzaal
restyling kasteel dussen feestzaal

Slapen in een torenkamer als kasteelheer of kasteelvrouwe

Het meest unieke van trouwen bij Kasteel Dussen is dat je het kasteel helemaal voor jezelf hebt. Je bent dus zelf voor een dag kasteelheer of kasteelvrouwe. En dat betekent natuurlijk ook dat je in het kasteel kunt overnachten in de bruidssuite. En die bruidssuite hebben we gerealiseerd op een bijzondere locatie in een van de torens van het kasteel. 

De bruidssuite is voorzien van onder andere een vrijstaand bad, een prachtige kroonluchter waar je niet omheen kunt en natuurlijk een heerlijk kingsize bed voor het bruidspaar. Naast de overnachtingsmogelijkheid biedt de bruidssuite ook de mogelijkheid tot omkleden of om je even terug te trekken. De bruidssuite van Kasteel Dussen is uniek, sfeervol, functioneel, biedt een prachtig uitzicht en is bovenal comfortabel met een hoofdletter C! 

restyling kasteel dussen bruidssuite
restyling kasteel dussen bruidssuite
restyling kasteel dussen bruidssuite
restyling kasteel dussen bruidssuite

Trouwen in het vernieuwde Kasteel Dussen

Wij kunnen niet wachten op de eerste bruiloften van 2021 in Kasteel Dussen. Alvast de dag van jullie dromen plannen? Maak gebruik van onze online offerte planner of neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden! 

Neem contact op!