23 februari 2024

8 unieke thema’s voor jouw bruiloft bij Kasteel Dussen

Zijn jij en je partner op zoek naar een trouwlocatie recht uit een sprookjesboek? Dan nodigen we je graag uit bij Kasteel Dussen. Bij Kasteel Dussen krijg je de mogelijkheid om de bruiloft van je dromen samen te stellen. Van een prachtige fotolocatie en romantische ceremonie tot een feestelijk diner en een droomfeest. Bij Kasteel Dussen staat ons personeel klaar om jouw droombruiloft werkelijkheid te maken. In dit blog geven we 7 bruiloft thema’s die van jouw bruiloft een onvergetelijke dag maken.

Toscaanse-bruiloft-Kasteel-Dussen

1. Toscaanse bruiloft

Zijn jij en je partner op zoek naar dé locatie voor jullie Toscaanse bruiloft? Dan moet je bij Kasteel Dussen zijn. Van heerlijke Toscaanse gerechten zoals Pici, Bistecca alla Fiorentina en Boar ragu tot een prachtige Zuilengalerij waar jij en je partner de mooiste foto’s kunnen maken. Wij zorgen ervoor dat het aan niets ontbreekt wanneer jij en je partner bij Kasteel Dussen willen trouwen.

Kies voor een trouwreceptie in onze groene en fleurige kasteeltuin en geniet van de diverse prachtige Toscaanse bloemstukken. Wil jij trouwfoto’s maken bij een rustieke, Italiaanse zuil? Onze Zuilengalerij is de perfecte locatie. Na de ceremonie, foto’s en het diner, gaan jullie verder naar onze balzaal. Hier kun je genieten van prachtige Italiaanse ballades, maar ook de laatste hits. Wij helpen je graag met het regelen van muziek. Kasteel Dussen is dé locatie voor jullie Toscaanse bruiloft.

2. Mediterraanse bruiloft

Kasteel Dussen leent zich perfect voor een mediterraanse bruiloft. Een zacht zonnetje op je lichaam, een heerlijk briesje en een prachtige huwelijksceremonie in de kasteeltuin van het eeuwenoude kasteel. Een mediterraanse bruiloft kenmerkt zich door de prachtige kleuren en vele bloemen. Wij helpen je graag met het vinden van de juiste kleurrijke bloemstukken. Ook zorgen we voor een prachtig diner met kleurrijke tafelbekleding en prachtige kaarsen voor een warm diner met je naasten.

Ga daarna samen naar de kasteelbrug voor een aantal unieke trouwfoto’s met kleurrijke decoraties als paars, rood en roze. Ook kun je tot in de late uurtjes door met een mediterraans trouwfeest in onze bruiloftszaal, helemaal in stijl van een echt mediterraans gebied. Wil jij het ja-woord geven met een mediterraanse bruiloft? Neem dan vooral contact op.

mediterraanse-bruiloft-Kasteel-Dussen
middeleeuwse-romantiek-bruiloft

3. Middeleeuwse romantiek

De geschiedenis van Kasteel Dussen gaat terug tot in de 14e eeuw. Tussen de muren van het kasteel werden vroeger feesten en bruiloften gehouden van adellijke families. Nu kunnen jij en je partner ervoor kiezen om ook een stukje geschiedenis te schrijven met jullie eigen adellijke bruiloft. Organiseer je bruiloft in het middeleeuwse thema net als de adel en geniet van een feest dat de rijkdom van vroeger weerspiegelt.

Het kasteel is al geregeld, maar wij kijken ook graag mee met de aankleding. Denk aan lange tafels met goud en zilveren bestek, prachtige middeleeuwse kandelaren om het diner te verlichten en een heerlijk menu passend bij de middeleeuwse stijl, maar met een modern randje. Geniet daarna van een prachtig feest in onze eeuwenoude feestzaal. Dans tot de morgen komt en schrijf mee aan de romantische geschiedenis van Kasteel Dussen.

4. Een vintage bruiloft thema

Zijn jij en je partner misschien fan van een eerder decennium? Dit is geen probleem. Bij Kasteel Dussen doen wij er alles aan om een droombruiloft te creëren voor jou en je gasten. Zijn jullie fan van de jaren 70? Dan denken wij graag mee met het vinden van de juiste DJ of band om de toppers van de 70’s te spelen, misschien een Pink Floyd of Led Zeppelin coverband?

Maar niet alleen de muziek is belangrijk, ook de decoraties moeten kloppen. Hebben jullie gekozen voor een 50’s thema? Dan helpen wij met het decoreren van jullie bruiloft. Denk aan het neerzetten van de populairste bloemen uit die tijd, de juiste tafelaankleding en tafelgerei. Misschien willen jullie mooie accessoires voor je bruiloft foto’s? Ook hier kunnen wij bij helpen. Misschien een broche, mooie hoeden of een zakhorloge? Wij denken graag met je mee over de mogelijkheden.

5. Een bruiloft in winterwonderland

Heb jij altijd al gedroomd van een sprookjesachtige winter bruiloft? Plan dan jouw bruiloft bij Kasteel Dussen. Ons personeel tovert het kasteel om in een warme en sprookjesachtige sfeer met romantische lichtjes, warme vuurtjes, witte en rode decoraties en prachtige witte bloemen. Wist je dat we zelfs een sneeuwgarantie kunnen bieden? We voorzien het kasteel van een prachtige witte sneeuwlaag. De ideale achtergrond voor sprookjesachtige bruidsfoto’s.

Stap na de fotoshoot in een warme omhelzing wanneer je ontvangen wordt in een van onze trouwzalen met zachte wit- en grijstinten. Geniet, na het geven van het ja-woord, van een heerlijk bruiloft diner met warme kaarsen, prachtige lichtjes en heerlijke warme gerechten. Sluit je winter bruiloft af in onze bruidssuite. Omringd door verwarmende vachtjes, diverse kaarsen en natuurlijk, heerlijke champagne.

6. Sterrenhemel chique

Een prachtige sterrenhemel, schitterende zilveren- en gouden decoraties en fonkelende lichtjes die een sterrenhemel nabootsen. Willen jij en je partner een bruiloft organiseren die de oneindigheid van jullie liefde symboliseert, dan is dit het bruiloft thema voor jullie. Het personeel van Kasteel Dussen gaat samen met jullie in gesprek over jullie wensen om zo de bruiloft van je dromen te realiseren. Wij verzorgen een luxe bruiloft diner passend in het thema met thematische gerechten, prachtige blauwe, zilveren en gouden tinten en natuurlijk hemelse tafelaankleding. Willen jullie je bruiloft afsluiten in het kasteel? Kies er dan voor om te overnachten in onze bruidssuite. Neem contact met ons op voor alle mogelijkheden.

Tropische-bruiloft-Kasteel-Dussen

7. Tropische zomer bruiloft

Ben jij op zoek naar een tropische bruiloft in eigen land? Laat ons het kasteel omtoveren tot een tropisch paradijs! Zo veranderen we het historische kasteel in een tropisch oord met prachtige tropische bloemstukken zoals Frangipanis of Plumerias, palmbladeren en palmbomen en regelen we een tropische cocktailbar voor jou en je gasten.

Natuurlijk kan tropische muziek niet ontbreken. Tijdens het trouwfeest geniet jij van tropische dansen als de samba en de salsa, maar ook hits van over de hele wereld. De muren en de mediterrane zuilengalerij worden voorzien van prachtige tropische groene decoraties en jullie kunnen genieten van een prachtige trouwreceptie in de stralende zon in de omgetoverde binnentuin van het Kasteel.

8. Disney thema bruiloft

Iedereen is opgegroeid met de films van Disney. De prinsessen in hun prachtige jurken en de sterke mannen die het sprookje afmaken. Willen jullie een prins en prinses bruiloft in een écht kasteel? Bij Kasteel Dussen kunnen we dit regelen. De magie en het sprookjesthema druipen van de muren af door grote prominente bloemstukken, elegante, maar felle gouden en zilveren decoraties en een liveband die alle bekende nummers voor jullie speelt. Je geniet van een magische bruiloft zoals bij Aladdin en geeft een feest in onze kasteelzaal zoals bij Belle en het Beest.

Dinsey-thema-bruiloft-Kasteel-Dussen

Ongeacht wat voor een bruiloft thema je kiest. Kasteel Dussen is dé sprookjesachtige locatie om jouw bruiloft te organiseren. Met een prachtige binnentuin, zuilengalerij en een prachtige balzaal, helpen wij je met jouw droombruiloft. Meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op of kom langs bij ons kasteel: Binnen 1-4, 4271 BV, in Dussen.